Młynki elektryczne do mielenia zbóż

Młynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCE
Młynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCEMłynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCEMłynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCEMłynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCE

Młynek elektryczny do zbóż Waldner Biotech SILENCE

Kod produktu: mSC
Producent:
Waldner Biotech
Cena:1849.00
Dostępność:dostępne na zamówienie
Ilość: szt.
Udostępnij:

Małe urządzenie o wielkiej mocy...

Elektryczny młynek Silence Waldner Biotech
z silnikiem przemysłowym przekroczy Państwa oczekiwania. W młynku Silence znajduje się mocny i niezawodny silnik o mocy 360 watt.W standardowym wyposażeniu wszystkich młynków elektrycznych Waldner Biotech jest bezpiecznik zapobiegający przeciążeniu. Dlatego też można całkowicie wykorzystać moc tego urządzenia, bez obaw uszkodzenia silnika. Korundowo-ceramiczne żarna ostrzą się same podczas mielenia, również komora mieląca czyści się samoistnie podczas pracy urządzenia.

Elektryczny młynek Silence Waldner Biotech wystarczy umieścić na stabilnej poziomej płaszczyźnie i ustawić grubość mielenia (należy zwolnić śrubę, następnie przekręcając misę zasypową w prawo lub w lewo ustawić wymaganą grubość, ponownie zabezpieczyć śrubą). W przeciągu krótkiej chwili uzyskacie Państwo wysokojakościową mąkę pełną minerałów i błonnika.

Wydajność i wynik mielenia ziaren jest zależny od właściwości mielonego surowca. Im bardziej ziarno jest suche, tym lepiej i szybciej da się przerobić na delikatniejszą mąkę.
 

Możliwości zastosowania

Ziarna: orkisz, pszenica, proso, żyto, kukurydza, ryż, cieciorka itd.: od drobnego do grubego stopnia zmielenia.
Ziarna i nasiona: owies, fasola itd.: od średnio drobnego do grubego stopnia zmielenia.
Przyprawy i sól: koper, kmin, kolendra, sól morska itd.: od drobnego do grubego (dokładne zmielenie jest możliwe tylko w połączeniu z domieszką innych ziaren)

Zalety żarnowych młynków Waldner Biotech

Większe żarna (o średicy 90 mm)
– oznaczają możliwość zmielenia większej ilości ziaren za jednym razem (130 g na minutę) oraz kilkakrotnie więcej śruty np. na musli ze świeżych ziaren.
Młynek Silence jest w stanie zemleć wszystkie rodzaje ziarna, nawet kukurydzę. Stopień grubości mielenia ustawia się poprzez przekręcanie misy zasypowej w prawą lub w lewa stronę.

Mocniejszy silnik
Dzięki niemu można zmielić większą ilość ziarna w krótszym czasie.

Lite drewno
Obudowa młynka Silence wykonana jest z litego buka występującego w lasach Tyrolu Wschodniego w Austrii. Buk jest gatunkiem drewna, polecanym przez stolarzy jako materiał twardy i spoisty, dzięki czemu znajduje szerokie zastosowanie w technice, a wykonane z niego meble i sprzęty służą przez długie lata, nie tracąc na wartości.
Obudowa młynka Silence pokryta jest transparentnym lakierem wodnym, który stanowi dodatkowe zabezpieczenie przed mechanicznymi uszkodzeniami oraz ułatwia pielęgnację.
Piękny kształt oraz perfekcyjne wykonanie uczynią z młynka Silence prawdziwą ozdobę Państwa kuchni.

Certyfikacja
Wszystkie nasze młynki uzyskały certyfikaty „TÜV “, które są gwarancją wysokiej jakości oferowanych przez nas produktów. Następnym certyfikatem jest certyfikat spożywczy: "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection). Agencja sprawdzała nasze młynki i wszystkie przeszły pomyślnie testy.

Bezpieczeństwo:
Młynki Waldner Biotech zawierają szereg ochronnych zabezpieczeń przed dziećmi. W silniku mają bezpiecznik przeciw przeciążeniu.

Zalety mąki razowej
Mielenie całych ziaren składających się z łuski, bielma i zarodka to przemiał razowy, zwany też gruboziarnistym. Mąka zmielona w ten sposób jest ciemna, ale zachowuje większość pierwotnych wartości odżywczych zawartych w całych ziarnach. Pieczywo uzyskane z takiej mąki jest ciemniejsze, zdrowsze jednocześnie smakuje o wiele lepiej.
Wiele chorób, którymi nękane jest współczesne społeczeństwo, nie występowało jeszcze kilka lat temu. Najbardziej niebezpieczne są: rak, zawał serca oraz cukrzyca. Jedną z przyczyn zapadalności na nie może być zubożenie mąk w wartości odżywcze, które występowały w ziarnach..

Przepis: Dwuziarnowe ciasto kruche

Składniki na ciasto:
250g świeżej mąki razowej z pszenicy płaskurki
1 paczka proszku do pieczenia
150g tłuszczu roślinnego
2 jajka
100g cukru
1 cukier waniliowy
dżem porzeczkowy

Składniki kremu:
250g masła
200g cukru
5 jajek
150g zmielonych orzechów
1 łyżka kakao
2 tarte jabłka
1 łyżka bułki tartej
Polewa czekoladowa

Ciasto: Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto włożyć na chwilę do lodówki, w międzyczasie wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia, posmarować dżemem.

Nadzienie: Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, orzechy i kakao, utarte jabłka, bułkę tartą i pianę ubitą z białek.
Nadzienie umieścić na cieście, wyrównamy powierzchnię i upiec. Ciasto schłodzić, a następnie polać polewą czekoladową . Po wystygnięciu pokroić na kawałki.

Producent żarnowych młynków Waldner Biotech