Produkcja mleka rolinnego

Veggiefino – produkcja mleka roślinnego
Veggiefino – produkcja mleka roślinnegoVeggiefino – produkcja mleka roślinnegoVeggiefino – produkcja mleka roślinnego

Veggiefino – produkcja mleka roślinnego

Kod produktu: vf
Producent:
Tribest
Cena:269.00
Dostępność:w magazynie
Ilość: szt.
Udostępnij:

Opis produktu Veggiefino

 
Veggiefino umożliwi Państwu wytwarzanie roślinnego mleka w swoim domu, łatwo szybko i taniej, niż w przypadku kupowania gotowych napojów roślinnych. Veggiefino jest wspaniałym kuchennym pomocnikiem przy wytwarzaniu świeżego mleka ryżowego, sojowego i orzechowego.
Bezpieczny produkt z tworzyw PBA free.

Wyprodukowane w Hiszpanii.

 
Co jest potrzebne do wytwarzania mleka roślinnego:
- Veggiefino
- blender ręczny (zanurzeniowy)
- 5 minut czasu.
 
Ziarna soi
Ziarno sojowe zawiera duży procent białka, dzięki któremu jest bardzo syte i ma dużą wartość odżywczą. Jest ono również bogate w błonnik, żelazo, wapń i witaminę A.
 
Porównanie mleka sojowego z mlekiem krowim
 
 
1) Mleko sojowe zawiera białka roślinne
Białka roślinne mają tę zaletę, że powodują mniejsze straty wapnia. Wiadomo, że pożywienie bogate w białka zwierzęce i pochodzące z mleka stwarza ryzyko zachorowania na osteoporozę.
 
 
2) Mleko sojowe nie zawiera laktozy
Około 75% światowej populacji nie znosi dobrze laktozy. Niektóre grupy etniczne są na to narażone bardziej od innych. Na przykład 75 % Afrykanów i 90 % Azjatów nie toleruje laktozy.
Mleko sojowe zawiera prebiotyczne cukry: stachiozę i rafinozę. Te cukry wzmacniają odporność i pomagają zmniejszyć ilość substancji toksycznych w ciele.
 
 
3) Mniej ludzi ma alergię na mleko sojowe
Badania wykazały, że tylko 0,5 % dzieci ma alergię na mleko sojowe, a przecież aż 2,5 % ma alergię na mleko krowie.
 
 
4) Mleko sojowe zmniejsza poziom cholesterolu
Tłuszcze nasycone w mleku krowim są niezdrowe i podnoszą poziom cholesterolu. Białka zawarte w mleku krowim nie dają żadnej korzyści w zakresie obniżenia poziomu cholesterolu. Białka sojowe mogą natomiast obniżyć poziom cholesterolu. FDA (artykuły spożywcze i lekarstwa w USA) potwierdza, że białka sojowe, jako element diety o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i cholesterolu może znacząco zmniejszyć ryzyko wieńcowych chorób serca. FDA zaleca wprowadzenie 25 g białka sojowego do naszego codziennego jadłospisu.
 
 
5) Mleko sojowe nie zawiera żadnych hormonów